Přednáška VŠCHT
17.03.2015 [Ja]

Mléko a tuky s VŠCHT

Jednou z nabídek programu VŠCHT Hodina moderní chemie je i přednáška na uvedené téma, která se uskutečnila ve středu 11. dubna.

Dvě doktorandky z fakulty potravinářské technologie představily studentům septimy a oktávy nejen fakta o mléce a jeho druzích, ale také s nimi diskutovaly o mýtech, provázejících mléko a mléčné výrobky a jejich konzumaci. Probíraly se i funkční potraviny a probiotika.

Navazujícím tématem bylo složení a klasifikace lipidů, jejich významu pro organismus, výroba ztužených tuků a vhodnost různých olejů k přípravě pokrmů. Součástí prezentace byly i ochutnávky a testování různých druhů mléka a „čokolád“.

Fotogalerii zobrazíte kliknutím na následující miniaturu


galerie

Zpět

NOVINKY
01.07.2015
PRÁZDNINY
30.06.2015
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ
26.06.2015
Bakchanálie